Nederlands

Producten

Like ons op Facebook

Nieuwsbrief

Elfentheater in scholen en jeugddiensten

Muzische Vorming & Wereldburgerschap in het onderwijs:

Je vindt deze workshops ook:

Al ons aanbod vind je ook op www.sterrencirkels.be

Ons aanbod bestaat uit:

 • NIEUW: SCHOOLPROJECT 'elfen en de natuurelementen': gevoelens in sprookjestaal, kortlopende tot langdurige theaterprojecten >>>Meer info...
 • Elfentheater: dans van de vier natuurelementen
 • Elfenworkshop
 • Elfenworkshop Elfenschool Colombia
 • Workhop / optreden Indische dans of bollywood
 • Yoga
 • Interculturele klankmeditatie
 • Buikdans voor kinderen

Elfentheater

Dans van de vier elementen

met Briony & Fabienne - Onderwijmethode elfenschool

Een wervelende dans- en muziekvoorstelling voor elfen van alle leeftijden.

Het verhaal: Mira, het bloemenelfje, woont in een witte waterlelie in het midden van Tainala, het elfenmeer. Ze ontmoet er tal van vriendjes: een wolkenengel, Lana het waterelfje, Honu de reuzeschildpad en een aantal beeldschone zeemeerminnen. Bij volle maan brengt ze een bezoek aan de zeemeerminnen en wordt ze ingewijd in de magische dans van de vier natuurelementen. Ze krijgt een heel speciaal geschenk: een parel met magische krachten...

Ontdek de wilde aarde-elfendans , de geheime Indische elfentaal, buikdansende zeemeerminnen, de droomengeltjes met hun sluierdans ... en neem deel aan dit ontroerend spektakel!

Lees meer...

Elfenworkshop

Bloemenelfjemet Briony - Onderwijmethode elfenschool

Beleef samen met de vuurelfen, de waterelfjes, de luchtelfen en de aarde-elfen magische avonturen in elfenland!

 • We luisteren naar een spannend elfensprookje.
 • We fluisteren met kristalelfjes
 • We leren de geheime Indische elfentaal.
 • We dansen elfendansen en zingen elfenliedjes.
 • We tekenen een elfendroom
 • We kiezen onze elfennaam
 • We leren een aantal theatertechnieken en verzinnen samen een elfentheater.
 • We maken een elfenkroontje ...

Lees meer...

 

Elfenworkshop Elfenschool Colombia

Met Ina en Jhon Quijano - In het kader van mondiale vorming en wereldburgerschap 

 • Workshop: Een regenboogreis naar Colombia: We maken kennis met de vier natuurelementen op een avontuurlijke reis naar een ver land... Colombia! Op onze ontdekkingsreis leren we ook heel wat 'elfenspaans' met Tovenaar Amor!
  • Samen met de aarde-elfen leren we een 'sjamanistische' aardedans en een spaanstalig Indianenlied in het Amazonewoud
  • Samen met de waterelfen stromen onze gevoelens en ontdekken we het leven op de rivier Atrato
  • Daarna dansen we met de vuurelfen een salsadans in Cali, de stad van de salsa.
  • Met de luchtelfen ontdekken we de geheimen van de Guajira-woestijn en leren we de geheimen van de wind.
 • Theatervoorstelling: De regenboogbrug

Na de workshop kunnen de kinderen meeschitteren op het podium in de interculturele theatervoorstelling 'De regenboogbrug' die we brengen voor alle kinderen van de school of voor de ouders. In de voorstelling gaan we samen met elfje Leelah op zoek naar onze regenboogtalenten, en natuurlijke leren we ook Elfenspaans met Tovenaar Amor... >>> Klik hier om volledige voorstelling te bekijken

Lees meer...

Yoga

Yoga

met Fabienne
We maken ons lichaam zo sterk als een krijger en zo soepel als een slang. We laten ons dragen door moeder aarde en genieten van vader zon. We golven als het water en ademen diep onze longen vol.

Yoga betekent ‘verbinden’. Door middel van een dynamische aaneenschakeling van bewegingen worden de kinderen of jongeren in een ‘flow’ gebracht, waardoor ze helemaal verbonden zijn met hun lichaam. Vele lichaamshoudingen worden afgeleid van dieren en natuurelementen.

Lees meer...

Indische dans of bollywood

Indische dans

met Fabienne - workshop of optreden mogelijk
Een ritmische dansinitiatie in deze sierlijke danskunst boordevol expressie. Een combinatie ritmische danspassen en mudra's (handgebaren) met invloeden uit de moderne Indische dans of Bollywood.

Bollywood (moderne Indische dans) is een dans vol levensvreugde, gratie en kleur en kenmerkt zich door uitbundige en meeslepende melodieën.

Bharata Natyam of klassieke Indische dans is een zeer oude kunstvorm uit Indië die nauw verbonden is met hun religieuze cultuur. Oorspronkelijk werd er enkel in de tempels gedanst door de devadasi’s. Deze tempeldanseressen werden opgeleid om de Goden te eren. Typerend aan deze danskunst is het gebruik van mudra’s: Een gebarentaal die vele verhalen vertelt over hun Goden en de natuur.

Lees meer...

Interculturele Klankmeditatie

met Briony
Interculturele klankmeditatie uit Indië, Tibet, Hawaï, ...(ook mogelijk in combinatie met andere landen, werelddelen...) Tijdens deze workshop doen we een heleboel stemoefeningen om onze stem los te maken. De ademhaling is hierbij een heel belangrijke factor. Diep en juist ademhalen heeft een heel belangrijke invloed op ons prestatievermogen en op ons welzijn. Een correcte ademhaling ligt ook aan de basis van goed stemgebruik. Iedereen kan deelnemen. Hiervoor heb je geen zangervaring nodig.

Heel veel kinderen en jongeren ervaren vaak schaamte of toch een zekere onzekerheid tijdens het zingen of tijdens het expressief uiten. Op een humoristische en vrolijke manier gebruiken we onze stem en ervaren we dat klanken maken een enorme positieve invloed heeft op ons lichaam en op ons humeur. Bij elke lichaamsdeel hoort een klank. Samen gaan we op ontdekkingstocht welke klank precies dat deeltje van ons lichaam laat trillen. Klank is namelijk trilling en trilt als het ware al onze opgestapelde spanningen in de spieren en verkrampingen in ons lichaam los. We maken hierbij gebruik van authentieke Hawaïaanse klanken.

Lees meer...

Buikdans voor kinderen

met Briony
We dansen als heuse zeemeerminnen en zeemeermannen in een grote oceaan. Toverstof dwarrelt uit onze handen en onze haren verspreiden sterretjes rond ons lichaam. Onze buik wiegt als een lelie op het water en soms trilt die als een hevige vulkaanuitbarsting. We draaien en wentelen als de lucht en dansen al zingend in het rond.

Lees meer...

 

Nieuw!

Alle deze workshops vind je op www.sterrencirkels.be